2011. szeptember 2., péntek

„Kibomló konttyal jő az édes ősz.”

(Radnóti Miklós: Szeptember)


Rég volt ilyen szép szeptemberünk. Langyos napsütés, kellemes a nyár végét idéző időjárás fogadott minket az első tanítási napon. A kert ismét megtelt matrózruhás lányokkal és fehéringes fiúkkal.




A hagyományoknak megfelelően Erkel Ferenc Himnuszával kezdődött tanévnyitó ünnepségünk, amelyet az iskolai énekkar Jánosiné Czike Klára tanárnő vezetésével adott elő.

Tóth Lilla (11. B), Szentivánszky Sára (11. D), Kis Virág (10. A) Bozsik Ádám (10. A), Nagy Flóra (11. F), Gröschl Vivien (11. F), Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Mándy Iván, Karinthy Frigyes és Somlyó György műveivel, ill. néhány művük egy-egy részletének előadásával tették emlékezetessé ezt a napot.

Horváth Petra, Molnár Gyöngy és Kovács Zsófi egyetemi hallgatók (az előző tanévben érettségizett 13. A osztály tanulói) üzenetét tanulóink olvasták fel, volt diákjaink bár csak néhány hónapja szakadtak el iskolánktól, nosztalgiával emlékeztek vissza az itt eltöltött évekre.

Burján Szilárd (volt 12. B osztályos) már a Corvinus Egyetem hallgatója, személyesen jött el, hogy megossza a Hunfalvyval és a továbbtanulással kapcsolatos élményeit tanulóinkkal.



Ezt követően került sor Plánk Tibor igazgató úr beszédére. Miután köszöntötte a megjelenteket, és beszélt a tanév rendjéről, külön szólt a végzős és a 9. évfolyamos diákokhoz, hiszen az ő számukra lesz – bár más-más okból –  leginkább nehéz ez a tanév. Reményét fejezte ki, hogy kilencedikeseink méltók lesznek a 127 éves iskola hírnevéhez, hagyományaihoz. Végül hivatalosan is megnyitotta a tanévet.

A műsor szolgált egy kis meglepetéssel is: négy tanulónk - Galgóczy Dorotya (11. A), Töltéssy Lilla (12.E), Sulyok Boglárka (11. B), Semkou Afrodité (11. B) – egy vidám, angol nyelvű slágerrel néhány pillanatra visszavarázsolták a nyár hangulatát. Kis Virág szavalatát követően a Szózat hangjaival zárult a műsor. Az évnyitó programjának felelőse Ther Mária tanárnő volt.

Kezdődhetnek a dolgos hétköznapok: szakórák, számonkérések, házi feladatok, versenyek és újabb ünnepségek jellemzik majd a következő 10 hónapot. Az új tanévhez sok sikert kívánunk mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: