2012. május 24., csütörtök

Spiró György: KOCCANÁS - A 9. B drámavizsgája


A 9. B osztályban idén került sor a magyar nyelvű drámavizsgára, így sikerült színpadra állítanunk Spiró György Koccanás című komédiáját.


A felkészülést március közepe felé kezdtük meg, ekkor dőlt el, ki melyik szerepet fogja alakítani. Mivel sok szerepre több jelentkező is volt, ráadásul kreatív csapatot is össze kellett állítanunk a díszletek, jelmezek miatt, ezért „castingot” tartottunk, hogy eldöntsük, ki melyik szerepre alkalmas. A darabban mindenkinek jutott szerep, kivéve nekem, a rendezőnek. Volt két-három olyan karakter is, amelyek szövegét kettéosztottunk, hogy mindenki szerepelhessen.


Kezdetben a próbák az iskola utáni órákban zajlottak, viszont mikor egyre szorított minket az idő, belefolytak a tanórákba is, melyeket most igyekszünk pótolni. Amikor elérkezett a premier napja, mindenki nagyon izgult, hiszen nem csak egyszer ment le az előadás. Délután elsősorban diáktársaink tekinthették meg a darabot, az esti előadásra már a szülőket is vártuk.

A délutáni kezdésnél érezhetően izgult a csapat. Az első felvonás remekül lement, a közönség értékelte a poénokat, még a kisebb nagyobb bakikon is együtt tudtak nevetni a színészekkel. A második felvonás kicsit felborult, de a végére sikeresen révbe ért.

Az esti előadáson mondhatni megfordult az egész. A második felvonás sikeredett jobban. Az első csak beindulni nem akart, de a végére minden megoldódott, a szereplők belejöttek a játékba. Mindent összevetve, az előadások remekül sikerültek, sok építő és dicsérő kritikát kaptunk szülőktől, tanároktól egyaránt.

Nagyon büszke vagyok az osztályomra, gratulálok nekik!

Szente Nikolette
Lulu
Rendező


Nincsenek megjegyzések: