2011. február 9., szerda

JELMEZBEN




A farsang a tél elbúcsúztatásának s egyben a tavasz köszöntésének periódusa, eredetileg pogány ünnep volt, a kereszténység elterjedésével tiltott, majd megtűrt rítusai, hiedelmei beépültek az új vallási szokásokba. A vízkereszttől (január 6-tól) hamvazószerdáig (idén március 9-ig) tartó időszakban sok vidám összejövetelt, álarcosbált rendeznek.
Iskolánkban idén január 28-án - délután - került sor a farsangi mulatságra. Az osztályok már előzetesen megkapták játékos feladataikat, a 9-10. évfolyamosok egy-egy mesterséget, foglalkozást mutattak be, úgy, ahogyan ők látják; a 11-12. osztályosok zenés filmek hangulatából, táncaiból adtak ízelítőt produkcióikban.

A három tanárnőből (Kónyi Eszter, Szabóné Peregi Zsuzsanna, Ugrai Ivánné) és három diákból (Marencsák Kitty 12. B, Simon Fanni 12. F, Dede Georgina 10. A) álló zsűri dolga nem volt könnyű, végül a „kicsik” közül a 9.A osztályosokat (osztályfőnökük Réffy Anna tanárnő) találta a legjobbnak, akik a sportolók életét jelenítették meg vidám életképekben.

A „nagyok” versenyében a 12. Af osztály győzött (osztályfőnökük Sárhídi Éva tanárnő), ők a Made in Hungaria c. film hangulatát varázsolták a tánctérre.

A közönség is szavazhatott. A különdíjat a 11. F osztály nyerte meg (osztályfőnökük Foster Dóra tanárnő). A Hajlakk c. film alapján készített táncjelenetük elbűvölte a nézőket.


Jó volt egy kicsit a hétköznapok szürkeségéből kiszakadni, másképp látni egymást, mint ahogyan megszoktuk. Ez a délután a színes jelmezeké, a felszabadult jókedvé volt. Az esemény megszervezéséért, lebonyolításáért a 10. A osztályt illeti dicséret (osztályfőnökük Kónyi Eszter).

Nincsenek megjegyzések: