2011. április 5., kedd

Tavasz francia módra

„Et tout le reste est littérature.” („A többi csak irodalom.”)

Különleges nyelvhez különleges program dukál. Ez most több ízben is bebizonyosodott. A francia tagozatosok nagy örömére idén is rengeteg nyelvgyakorlási lehetőséggel segítették a tanulást.

Először, március 8-án egy haiti hölgy, Evelyne Trouillot látogatott meg bennünket, akivel életéről, céljairól és írói munkásságáról beszélgettünk. Megtudtuk róla például, hogy boldog családanya, meséiben sokszor saját gyermekkorát jeleníti meg, és semmi pénzért nem hagyná el Haitit.

Az író széke még ki sem hűlt, és nekünk már újabb előadásra kellett sietnünk. Egy párizsi társulat szórakoztatott minket rövid komikus jelenetekkel, majd az előadás végeztével készségesen válaszoltak minden feltett kérdésünkre, és akinek nem volt elég érthető, rövid áttekintést is kaphatott a jelenetekről.

Összességében azt mondhatom, a március hónapot nagy élményekkel zártuk, és nyitottak vagyunk további, az előzőekhez hasonlóan színes programlehetőségekre.

Nagy Flóra
10. F
A számok

A dráma órákon való felkészülésnek köszönhetően lehetőségünk nyílt részt venni az V. Frankofon Fesztiválon egy színdarabbal, amelynek címe ,,A számok’’. A francia színjátszó szakkör vezetője, Yazid Lakhouache úr készített fel minket, akivel két éve dolgozunk együtt minden csütörtök reggel.

Március 26-án egy szombati napon a Francia Gimnáziumban adtuk elő darabunkat – tizenegyen - nagy sikerrel. Nagyon jól éreztük magunkat: sok résztvevő volt, fantasztikus előadásokat és előadókat hallgathattunk meg.

A nap végére borzasztóan elfáradtunk, de meghozta munkánk a gyümölcsét, mindenki névre szóló diplomát és könyvet kapott.

Színdarabunk április 19-én az iskolában, április 28-án pedig a Francia Intézetben kerül ismét előadásra.


Nagy Flóra
10. F

Nincsenek megjegyzések: