2013. február 24., vasárnap

Farsang a Hunfalvyban



Lassan búcsúzunk a téltől, eljött a farsang, a vidám bálok, álarcos mulatságok ideje. Február elsején - délután - a Hunfalvyban is karneváli hangulatot teremtettek a farsangi rendezvény szervezői, a 11. E (osztályfőnökük Trautmann Szilvia igazgatóhelyettes asszony) és a 11. D osztály (osztályfőnökük Szabó Eszter tanárnő) tanulói. A program előkészítésében, lebonyolításában az IDB - nek (segítő tanáruk Géczyné Megyeri Mariann) is fontos szerepe volt.

A délután hangulatát megalapozta a 13. F osztály vidám nyitó produkciója, a szalagavatón is bemutatott osztálytáncukat adták elő. Ezután következtek az egyes osztályok bemutatói. (Már korábban megkapták feladataikat: a 9. évfolyamosok témája a "vámpírok bálja" volt, a 10. osztályosoknak a velencei karnevál motívumait kellett felidézni, a tizenegyedikesek a "fantasy bál" hangulatát kelthették életre. A jelmezek elkészítésénél fontos szempont volt, hogy lehetőleg újrahasznosítható anyagokból készüljenek.)

Az osztályok abban is vetélkedtek, melyik ismeri jobban a farsangi szokásokat, a feladatlap helyes kitöltése plusz pontokhoz juttathatta a csapatokat. A jól sikerült táncok után egyéni jelmezverseny következett, amelyen több mint húsz induló mutathatta be saját készítésű maszkját, ruháját.

A zsűri (elnöke Trautmann Szilvia igazgatóhelyettes asszony, tagjai Géczyné Megyeri Mariann tanárnő, valamint Gurin Kamilla 11. E-s, Fehér Mátyás 12. D-s, Matlag József 13. F-es, Sík Zselyke 11. A-s, Víg Júlia 12. D-s tanulók voltak) nehéz döntés előtt állt. Amíg összeszámolták a pontokat, székfoglaló játékkal foglalhatták le magukat a döntésre várakozók.

A délután folyamán Rozgonyi Richárd (12. B) és Szente Nikolette (10. B) műsorvezetőkként és hangulatfelelősökként egyaránt kiválóan teljesítették feladatukat.

Az első helyezett a 11. F osztály lett (osztályfőnökük Géczy Judit tanárnő), a második helyet a 9. F (osztályfőnökük Lenkóné Geiger Kinga tanárnő), a harmadikat pedig a 9. E osztály (osztályfőnökük Sárhídi Éva tanárnő) szerezte meg. Az első helyezett óriási csokoládétortát, a második és harmadik süteményeket kapott ajándékba. A jelmezversenyt Kórodi Juhász Alexandra (10. A) nyerte.

Reméljük, minden résztvevő jól szórakozott, a nyerteseknek gratulálunk!

K.P.E.

Nincsenek megjegyzések: