2013. szeptember 30., hétfő

Gólyaavató - gólyabál

Fotók


Hagyományainknak megfelelően az idén is sorkerült a gólyák felavatására. Az iskolai diákönkormányzat (segítőjük Kónyi Eszter tanárnő) feladata volt az esemény koordinálása, a tavalyi nyertes, a jelenlegi 10. B osztály (osztályfőnökük Dömösiné Dankó Judit tanárnő) állította össze az avató programját.

A kilencedikesek számára az egész nap ennek jegyében telt, vödörben kellett cipelni a holmijukat (homokozó felszereléstől a dézsa méretűig minden megfelelt), a lányoknak tilos volt a smink, a fiúknak viszont kötelező. A házi süteményről, amely a zsűri jókedvre hangolására volt hivatott, többnyire a lányok gondoskodtak, így érkezett el az akadályverseny délutánja.

Az előzetes feladatok között szerepelt megadott témára egy kis jelmezes táncelőadás elkészítése, amelyekben különböző nemzetek jellegzetességeit kellett bemutatni (pl. spanyol, görög, magyar, ír), ehhez hozzátartozott, hogy az adott nép nyelvén rövid köszöntővel üdvözölték a megjelenteket az osztályok képviselői. Kis versben értékelhette egy-egy diák osztálya eddigi teljesítményét és viszonyukat ifis segítőikhez. A tréfás feladatok között szerepelt kevéssé jóízű gumicukor elfogyasztása, a fiúk erőpróbája, vödörmérés stb. A filmzenék felismerése érdekes próbatétel volt.

A gólyaavatót követő gólyabálon hirdették ki a szervezők melyik osztály, milyen helyezést ért el. Ekkor már átöltözve, alkalomhoz illően jelentek meg új diákjaink. A zsűri (Kónyi Eszter tanárnő, valamint Sík Zselyke, Víg Júlia, Szente Nikolette, Blandl Emma és Gábor Ádám, valamennyien a DÖK részéről) végül eredményt hirdetett. A győztes 9. B (osztályfőnökük Galgóczy Gábor tanár úr) egy szép, nagy tortát kapott ajándékba, de a többiek sem maradtak éhen, kolbász, zsír kenyér volt a 2. (9. EKNY) és 3. (9. A) helyezett jutalma. Jövőre számítunk a győztes osztály kreativitására, mert ők nyerték el a jövő évi gólyaavató rendezésének jogát.
K.P.E.

Nincsenek megjegyzések: