2013. december 23., hétfő

Karácsony jegyében



December a félév lezárása előtti utolsó periódus, amikor még érdemben javíthatnak jegyeiken diákjaink. Sok a dolgozat, ez rengeteg otthoni felkészüléssel jár, s eközben talán a tanév legeseménydúsabb hónapja áll előttünk. Nagyon fontos a hatékony, eredményes tanulás, de ezen felül az iskola közösségéért is tenni kell.

December első hete, bár tanítványaink már nem kisgyermekek, a Mikulás jegyében telt. Ekkor történt meg az iskola feldíszítése a bejárattól az épület legeldugottabb pontjáig, a karácsony hangulata így megérintethette a látogatókat is. A központi folyosón megjelent az adventi óriásnaptár (Béládi Magdolna tanárnő és a 13. F "találmánya"), mindegyik napja mögött egy-egy édességekkel teli feldíszített cipős doboz várta az adott napon kisorsolt osztályt. 

Azon a héten dolgozóink gyermekeihez is megjött a Mikulás bácsi, a 10. A osztályosok (osztályfőnökük Németh Gábor tanár úr) kedveskedtek nekik egy kis műsorral és édességgel. Pénteken erdélyi cserediákokat fogadtunk a Határtalanul program keretében. 

Vasárnapra esett a szalagavató bál, amely minden tanévünk legnagyobb szabású rendezvénye. Megmozgatta az egész iskolát 9.évfolyamtól kezdve a végzősökig, a vezetőségtől a tantestület minden tagjáig. Az érettségi előtt álló diákok szülei, rokonai, hozzátartozói, barátai mind kíváncsiak voltak az első bálra, ehhez igazították hétvégi programjukat.
A bál fő szervezője Galgóczy Gábor tanár úr volt, a színvonalas műsor - amelyben vers (többek közt Varró Dániel Kicsinyke testamentum c. műve) és prózarészletek mellet sok szép dalt is meghallgathattunk - Ther Mária tanárnőt dicséri, a szép dekorációt Szilágyi Szilvia tanárnő készíttette.
A végzős osztályok a hagyományoknak megfelelően ünneplőben felsorakoztak. Plánk Tibor igazgató úr először az osztályfőnökök - Kónyi Eszter (13. A), Szőke Imre (12. B), Erdeiné Bacher Katalin (13. D), Gyovai Szilvia (13. E), Béládi Magdolna (13. F) - ruhájára tűzte fel a szalagot, majd a búcsúztató évfolyam osztályfőnökei köszöntötték virágcsokorral őket. Palotás, osztálytáncok, végül az angol és bécsi keringő következtek. A szünetekben sem unatkoztak a nézők, mert a Diamond Cher Dance tánccsoport, majd Illés Laura (hunfalvys diák) és Lőrincz Sándor latintánc-bemutatóját tekinthették meg.

A következő hét a karácsonyi vásár jegyében telt, hiszen december 16-ra minden "vállalkozásnak" készen kellett lennie a maga termékeivel és az azokhoz illő plakátokkal. Valamennyi osztály megtekinthette a vásár termékeit, természetesen vásárolhatott is a finom süteményekből és az egyéb kézműves termékekből.

A szünet előtti utolsó hét nagyon gyorsan eltelt, az iskola dolgozói együtt ünnepeltek szerda délután, majd pénteken következtek az osztálykarácsonyok, ahol a diákok egymást is megajándékozhatták. 

Még tart a karácsony előtt nyüzsgés, felkészülünk az ünnepre, hogy minél szebb legyen, aztán élvezzük a megérdemelt pihenést. Jövőre pedig mindent folytatunk ott, ahol abbahagytuk, hiszen a naptári évnek vége, de a tanév még nem zárult le. 

A Hunfalvy egész közössége és minden olvasónk számára kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk!

K.P.E.

Nincsenek megjegyzések: