2011. június 30., csütörtök

Hosszú búcsú


Az elmúlt hat hét a búcsú jegyében telt, elballagtak a végzősök, számukra már „csak” az érettségi maradt, amely fontos és ünnepélyes lezárása középiskolai tanulmányaiknak. Egy részük már túl van ezen az állomáson is. Ennek a periódusnak hivatalosan csak június 28-án lesz vége.

A „kisebbek” számára a múlt héten érkezett el a várva várt utolsó tanítási nap. Június 14-én ismét ünnepélyes arcát mutatta meg az iskola. Sok matrózblúzba, sötét szoknyába bújt lány és öltönyös, fehéringes fiú nyüzsgött a folyosókon, majd ült le osztálytermében, hogy megnézhesse a tanév utolsó iskolai filmhíradóját, amely alkalmat adott arra, hogy tanáraikkal együtt végiggondolhassák, mennyi minden történt az elmúlt tíz hónapban.

A gyönyörű, napsütéses idő lehetővé tette, hogy az udvaron folytatódhasson a program az évzáróval (műsorát Galgóczy Gábor tanár úr állította össze). Megint magunk mögött hagytunk egy tanévet.

Minden ünnepségnek megvan a maga rituáléja, amelyet már várunk, amelyek megnyugtató módon ismétlődnek. A Himnusz és a Szózat keretezte negyven-negyvenöt perc, az iskolai kórus éneke, az igazgatói beszéd, amely a legjobbak dicséretével és a könyvjutalmak átadásával zárult felnőttként is visszavarázsolt minket régmúlt nyarak világába.

A színes artistamutatvány, amelyet Grubel Zsófia 11.A osztályos tanuló mutatott be, már a vakáció mozgalmasságát idézte meg.

Ezen a héten mindenki kezébe vehette a bizonyítványát, felmérhette érdemjegyekben kifejezve mennyit ért az elmúlt tíz hónapban nyújtott teljesítménye. Szerencsére tanulóink többsége örülhetett jó eredményeinek.

Az iskola igazgatója, a vezetőség és a tanári kar azonban még nem fejezhette be munkáját, egy fontos dolgunk maradt: elő kell készítenünk a következő tanévet, hogy legalább olyan sikeres legyen, mint az idei. Szeptemberben újra találkozunk, addig is kellemes nyarat kívánunk minden kedves olvasónknak!






Nincsenek megjegyzések: