2011. június 5., vasárnap

Zöldebb Budapestet!

A Hunfalvy „Ökoiskola”, ezt a titulust 3 évre nyerte el ismét intézményünk. A cím az ENSZ egyik olyan programjához kapcsolódik, amely a fenntartható fejlődés eszméjét támogatva az iskolai nevelés terén kíván segítséget nyújtani a résztvevőknek a 2005 és 2014 közötti periódusban.

A környezetvédelem pedagógiai gondolkodásunk fontos része. Ennek szellemében pályázott iskolánk a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett Budapest szépítési programra. A „Hunfalvy a zöldebb Budapestért” pályázatunk 1 millió forintos támogatásban részesült, amelyet környezetünk szebbé tételére és környezetvédelmi célokra költhettünk.

Megújult az iskola udvara és a terasz, a virágágyásokba friss föld került és olyan növények, amelyek tavasszal és ősszel virágoznak. A kertbe új, öntöttvasból készült padokat vásárolhattunk, a régieket felújíttathattuk. Iskolánk 125. tanévének évfordulója alkalmából egy szép platánfát ültethettünk kertünkbe.

A környezetvédelmi hét programjainak (amelyről korábban volt már szó) egy részét szintén ebből az összegből finanszírozhattuk (pl. a főzőverseny tűzifáját, a virágdekorációs verseny kellékeit, a falmászók felszerelését, az egészséges ételek alapanyagait, Vida professzor előadását, a csipkeverőnők bemutatóját stb.). De telt ebből a pénzből az udvar füvesítésére, valamint fűnyíró és fűkasza megvételére is, amellyel nemcsak a saját kertünket tarthatjuk majd rendben, de Hunfalvy tervezett, sajnos még el nem készült emlékparkját is.



A környezetvédelmi programok és pályázatok felelőse Pintér Károlyné tanárnő.

Nincsenek megjegyzések: