2014. március 30., vasárnap

Budavári Floorball Diákolimpia 2014



A 2013/14. évi Budavári Floorball diákolimpia csütörtöki napon került megrendezésre. Ezt a kerületi eseményt iskolánk, a Hunfalvy rendezi már évek óta.Varga László tanár úr köszöntötte a csapatokat, és egy rövid beszéd után megnyitotta a tornát. Négy iskola 5 csapata képviseltette magát. A küzdelmek két korcsoportban folytak. Mi a hatodik korcsoportban voltunk érdekeltek mind a két csapatunkkal.
A csapatok köszöntése

A két csapat tagjai:
 I.csapat: Rózsa Soma (12.B), Szamosi Márk (9.Fny), Bánhidi Kornél (11.E) Vértesi - Nagy Dávid (11.B)
II.csapat: Szakács Márk (11.E), Morvai Zsolt (11.E), Borhi Mihály (11.E), Genszki Dániel (11.E)


Elérkezett az idő az első meccsünkhöz, ahol csúfos, 6-2-es vereségbe szaladtunk bele a Szent Gellért Gimnázium ellen. Csak akkor lehetünk elsők, ha a maradék 3 meccset mind megnyerjük! Fejben összeszedtük magunkat, és a következő két mérkőzést be is húztuk.

A sorsdöntő mérkőzést a Hunfalvy másik csapata ellen játszottuk, amelyet mindenképpen meg kellett nyernünk, ennek ellenére nem sokkal a vége előtt még vesztésre álltunk. Sikerült egyenlítenünk, majd másodpercekkel a lefújás előtt a döntő gólt is megszereztük, így pontegyenlőség alakult ki a Kosztolányi Dezső Gimnáziummal, de az egymás elleni eredmény miatt mi állhattunk fel a dobogó tetejére. A második csapatunk a negyedik helyen végzett, bár a játékuk alapján meg is nyerhették volna a tornát.
Az esemény éremosztással zárult.

Jól éreztük magunkat, színvonalas volt a játék, valamint a játékvezetés is, amit a volt hunfalvys Molnár Kristófnak köszönhettünk.

Továbbá köszönjük mindenkinek a biztatást.

Vértesi-Nagy Dávid
11.B


A győztes csapat
 



Nincsenek megjegyzések: