2010. szeptember 23., csütörtök

9. évfolyamosok vetélkedője


2010. 09. 21.
Iskolánkban hagyomány, hogy a mindenkori 9. évfolyamosok szeptember közepén bebizonyíthatják, mennyire ismerték meg az iskolát, annak szokásait, hagyományait a tanévnyitó óta eltelt rövid időben. Vetélkedőjüknek nemcsak komoly, hanem játékos, szórakoztató részei is vannak. A verseny szervezése, ahogyan máskor is, az IDB-re (az Iskolai Diákbizottságra) és a tavaly győztes 10.B osztályra (osztályfőnökük Nagy Andrea tanárnő) hárult, munkájukat a diákönkormányzatot segítő tanárnő (Ugrai Ivánné) koordinálta.
A kilencedikesek első feladatukat még a vetélkedő előtt megkapták, az egy csapathoz tartozás jelképeként egy megadott színben kellett pompáznia az egész osztálynak.

A 9. A fehérben, a B feketében, a D kékben, az E zöldben és az F osztály pirosban volt. A feladatok megoldásához kellett némi tánc- és énektudás, az osztályok előzetesen elkészített süteményei is sikert arattak. A verseny legfontosabb mozzanata a helyismereti vetélkedő volt, amelyben – többek közt - az iskolára és annak névadójára vonatkozó kérdések szerepeltek. A versenyzők kutatómunkáját elsősorban az iskola könyvtára és könyvtáros tanárnőnk, Sunyovszky Anna segítette.
A zsűrinek nehéz dolga volt. Végül megszületett az eredmény. A vetélkedő első helyezettje a 9. F osztály lett (osztályfőnökük Géczy Judit tanárnő).

 A győztes osztály egy hatalmas tortát kapott és lehetőséget arra, hogy jövőre ők szervezhessék meg a majdani új kilencedikesek vetélkedőjét.

 

3 megjegyzés:

D.E. írta...

Ki látta a tortát?:))

Névtelen írta...

Gratula a győztesnek:))

Névtelen írta...

jó nagy volt a torta:d és PIROS:) valamit tudott már a zsűri ;)