2011. szeptember 26., hétfő

Szülői értekezlet


2011. szeptember 23.

A tanév első szülői értekezletéig már eltelt majdnem három tanítási hét. Túl vagyunk a szaktantárgyi ismétléseken, sok tantárgyból már megszerezték diákjaink az első osztályzatokat, az osztályfőnökök pedig be tudtak számolni az első osztálykirándulás tapasztalatairól.

A szülői értekezletet megelőzte a szülői választmányi ülés, a választmány tagjai az igazgató úrtól kapott információkat az értekezlet folyamán megosztották az adott osztály szülői közösségével. Érdekes új információnak bizonyult a szülői elégedettségmérés értékelése, az eredményekből kiderült, hogy iskolánk oktató – nevelő munkájának, felszereltségének megítélése a válaszadó szülők nagy többségének körében igen jó volt.

 Az osztályfőnökök mindehhez hozzátették az előző évi statisztikákat a tanulók teljesítményéről, hiányzásairól, és több szempontból értékelték az osztály elmúlt évi magatartását, tanulmányi hozzáállását, majd megfogalmazták az új tanév elérendő célkitűzéseit. (Természetesen a 9. évfolyamosok esetében inkább a tanév során megvalósítandó tervekről volt szó.)

Minden tanévben kiemelt helye és szerepe van a végzősöknek. Náluk már a továbbtanulás – és ezzel összefüggésben -, a jó színvonalú érettségi a legfontosabb téma, valamint a szalagavató és a ballagás.

Új szervezeti egység jelent meg ebben a tanévben a Hunfalvyban, a koordinációs iroda, amely – a Hunfalvyval együtt – összesen öt iskola ifjúságvédelmi, pszichológiai és szabadidő-szervezési feladatait fogja össze. (Pszichológusunk elérhető a pszichoforum@gmail.com címen.)

A 2011/12-es tanévben intézményünk csatlakozott azoknak az iskoláknak a köréhez, amelyek e-naplót használnak az adatok rögzítésére. Ez egyben újfajta kommunikációs lehetőséget is teremt a szülőkkel és a diákokkal. Az elektronikus naplót egyelőre még csak teszteljük, hogy minden hibája kiszűrhető legyen, de néhány hét múlva már „élesben” is működni fog - reményeink szerint – mindenki megelégedésére.


Nincsenek megjegyzések: