2011. szeptember 29., csütörtök

GÓLYAAVATÓ – GÓLYABÁL

Szeptember 29-én került sor a Hunfalvy gólyaavatójára, majd ezt követően a gólyabálra. A gólyaavató tréfás vetélkedőjét a 10. F osztály szervezte (osztályfőnökük Géczy Judit tanárnő), a gólyabált az IDB vállalta magára: Sima Fanni (IDB-titkár), Farsang Renáta (mindketten a 13. F osztály tanulói) és Szabó Ildikó (a 12. D-ből). (Az IDB-t segítő tanárnő: Pavek Ferencné.)
A vetélkedő győztese a 9. E osztály lett. A bálkirály címét Futsek-Turán Soma (9.D), a bálkirálynőét Blandl Emma (9.E) nyerte el.

Ahogyan a gólyák látták:

„Az első hét még nehéznek tűnt, nem tudtuk, hol vannak a termek, nem ismertük a tanárokat, de mindenki szívesen adott választ kérdéseinkre. Sokszor nem volt könnyű egy testnevelés óra után felsétálni a másodikra, hogy letegyük a táskáinkat, majd a Klubba lemenni, ami a legalsó szinten található.
Voltunk osztálykiránduláson is, ami elég jól sikeredett. Ez is egy „összekovácsoló” túra volt, amit hihetetlenül élveztünk.
Majd eljött a nagy nap, a gólyaavatás napja. Mindenki nagyon várta, hiszen még semmit sem tudtunk az egész „rituáléról”. Bejelentették, hogy költsünk egy szerenádot a portásunknak, melyben megadtak 9 darab össze nem illő szót, amelyet természetesen bele kellett foglalnunk a versbe és elszavalni. Hát, mit ne mondjak, elég jól sikerült, ahhoz képest, hogy milyen szavakat kellett felhasználnunk (pl.: WC-pumpa, antropológia, rákfelfújt). Kellett írnunk egy osztályindulót is, amit koreográfiával együtt adtunk elő minden szünetben. Természetesen a tánc sem maradhatott ki, amelyet megadott zenére mutattunk be. Ez a zene nálunk VV Zsófi: Rágógumi című száma volt. Nagy sikert arattunk, bár nem sokat készültünk rá. Ez is egy olyan feladat volt, ami szintén odafigyelést igényelt, segített az egymás iránti tisztelet kialakításában. Hihetetlenül jól szórakoztunk. Ráadásképpen gólyacsőröket kellett viselnünk egész nap az iskola területén, ezt persze nagyon sokan nem tartottuk be, amiért pontlevonást kaptunk. A pontlevonások mínusz pontokban értendőek, mert itt az avatás verseny is volt egyben, melynek a nyereménye a következő évi gólyaavatás szervezése. Mindezek után mindenkinek a homlokán kellett viselnie a nevét, hogy meg tudják jegyezni azokat az avatók. Egész nap be voltunk zsongva, bujkáltunk előlük, nehogy büntetést kapjunk akármiért is, hiszen mi akartunk nyerni.” (Tömöri Lotti, 9. B)

Elérkezett a vetélkedő, mindenki nagyon izgult. Viszont a feladatok viccesek voltak. A táncunk nagyon jól sikerült. Viszont – sajnos - csak negyedikek lettünk a vetélkedőn. Nem sokkal később már kezdődött is a gólyabál. A „dress-code” sötétkék és ezüst volt. Voltak fények, zene, lufik, minden ezüst és kék volt. Még sztárvendég is volt, a Csillagszületikből a híres táncos csapat, az Appril Project. Nagyon jók, tetszett az előadásuk, és azt is megtudtuk, hogy ez egyik fiú itt tanul az iskolában. Megválasztották a bálkirálynőt és a bálkirályt is. Sajnos, egyikük sem jár a mi osztályunkba.

Szeretnénk megköszönni a 10. F-nek ezt a délutánt, mert nagyon jól éreztük magunkat, de sajnáljuk, hogy nem mi nyertünk, mert szívesen szerveztük volna mi jövőre gólyaavatót. A gólyabál szervezőinek is gratulálunk, hiszen jól éreztük magunkat, sokat táncoltunk és jó volt a hangulat.” (Vég Anett, 9. B)

Nincsenek megjegyzések: