2011. december 4., vasárnap

Novemberi versenyeredményeink

Szavalóverseny az I. kerületi költők tiszteletére



A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola versmondó versenyt hirdetett két kategóriában (7-8. és a 9-12. évfolyamosoknak). 

Két költeményt kellett megtanulni a jelentkezőknek: a kötelezőt (Vas István: Levél a túlvilágra vagy Nemes Nagy Ágnes: Éjszakai tölgyfa c. művét) és egy olyan költő szabadon választott versét, akinek élete vagy életműve az I. kerülethez kötődik.

A versenyre a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium impozáns dísztermében került sor 2011. november 17-én délután.  A zsűri elnöke Sudár Annamaria előadóművész volt.

A versenyen öt első kerületi iskola szavalói jelentek meg (Budapesti Egyetemei Katolikus Gimnázium, Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Toldy Ferenc Gimnázium és a mi iskolánk).

A versenyen tanulónk, Futsek-Turán Soma (9. D) második helyezést ért el.







Mesemondó verseny


A Vécsey János Kollégium által 2011. november 22-én a budapesti középiskolák számára rendezett mesemondó versenyen Czellecz Réka (12. E) első helyezést ért el a 11-12. évfolyamosok kategóriájában.






Az angol nyelvű versmondó verseny – döntő

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet által meghirdetett „Hölgyek a költészetben” témájú angol szavalóverseny döntőjébe négy tanuló jutott tovább az iskolai fordulóból.
A döntőt 2011. november 30-án tartották az Európa Házban (2 kategóriában kb. 35 versenyző indult).


 Diákjaink eredményei:

II. kategória (tagozatos és kéttannyelvű tanterv szerint tanulók)
Első helyezett: Szente Nikolette (9. B, felkészítő tanár: Blank Péter)
Második helyezett: Kóródi - Juhász Alexandra (9. A, felkészítő tanára: Bálint Diána)







Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2012. június 1-én fog sor kerülni.

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezést elérteknek!

Nincsenek megjegyzések: