2012. április 10., kedd

Áprilisi össztánc

A tavaszi szünet előtti utolsó hét a 9. évfolyamosok számára a táncpróbák jegyében telt. Április 3-án délután ugyanis be kellett mutatniuk szüleik, barátaik és tanáraik előtt, hogy az előző néhány hónapban mennyire sikerült elsajátítaniuk a társastánc alapjait.


A diákok táncoltak angol és bécsi keringőt, valamint bizonyíthatták jártasságukat a latin táncok terén is (rumba, cha-cha-cha és salsa szerepelt ebben a kategóriában). A két –bemutatót tartó - párosnál azt láthattuk, hogy kitartó munkával az alapoknál magasabb szintre is el lehet jutni. Iskolánk két tanulója az érdi Boston TSE versenytáncosa. Akli Júlia (11. E) párjával Szabó Antallal rumbát táncolt, Nagy Nikolette (11. E) Nyitrai Bélával pedig megmutatta, milyen is egy igazi cha-cha-cha. Végül tanulóink felkérhették egy keringőre szüleiket. Az est legvidámabb tánca a madisonszerű „vonaltánc” volt, amelybe a jelenlévő felsőbb évfolyamú tanulók is beálltak.


Az osztályok nemcsak gyakorlati, hanem elméleti tudásukról is számot adtak. A zsűri tagjai a 10. D és 10. E osztályokból kerültek ki, segítőik Szabó Eszter és Trautmann Szilvia tanárnők voltak. A győztes a 9. E osztály lett, akik örömmel fogyasztották el az édes jutalmat, a nagy gyümölcstortát.
 


A rendezvény sikeréért sokat tettek a 9. évfolyamos osztályfőnökök. A táncokat Csiszár Ferenc (Danceworld TSE) (http://www.danceworldtse.hu/) tanította be. Az esemény fő szervezője Pavek Ferencné, az IDB-t segítő tanárnő volt.

K.P.E.

Nincsenek megjegyzések: