2012. április 23., hétfő

Tavaszi szavalóverseny – döntő

Videó 1
Videó 2

Tradícióinknak megfelelően iskolai szavalóversenyünk döntőjére áprilisban (a költészet napjához közeli időpontban) került sor. A tetőtéri kisszínpadon mutathatták be a költészetet szerető és értő tanulóink versmondótehetségüket.

A zsűri elnöke Peller Anna, a Fővárosi Operettszínház színművésznője, tagjai Dr. Bayerné Nagy Anna, Szabóné Peregi Zsuzsa és Ther Mária tanárnők voltak. A 16 induló többsége alaposan felkészült a megmérettetésre. Senki nem irigyelte a zsűrit, mert talán minden eddiginél nehezebb volt kiválasztani, díjazni a legjobban teljesítőket.

Peller Anna, aki másodszor vállalta el a zsűrielnöki feladatot, a verseny lezárulása után értékelte a látottakat. Megemlítette, hogy egykor hunfalvysként maga is mennyire izgult egy-egy szavalóversenyen, elmondta, hogy akkor is hasznos, személyiségépítő szerepe van a verstanulásnak, versmondásnak, ha valaki nem színésznek készül. Örült annak, hogy a nagy klasszikusok mellett sok diákunk választotta kortárs költők verseit. Végül eredményt hirdetett, ezután Ther Mária tanárnő, a verseny szervezője, átadta a jutalmakat, a magyar szépirodalom jeles alkotásait a díjazottaknak.

Az első és a harmadik helyen holtverseny alakult ki, így az eredmények a következőképpen alakultak: az I. helyen Szép Bence (9. D) és Czellecz Réka (12. E) végzett, a II. hely Greiner Mártoné (12. B) lett, a III. helyet Futschek-Turán Soma (9. D) és Bíró Lilla (11. A) szerezhette meg. Minden résztvevő emléklapot kapott szerepléséért. Nagy öröm volt meghallgatni egyetlen délutánon ennyi szép verset!

Gratulálunk a helyezetteknek!

K.P.E.

Nincsenek megjegyzések: