2012. december 4., kedd

A végzősök vetélkedője


FOTÓGALÉRIA

November 30-án került sor a végzősök vetélkedőjére. A 12. E osztály (osztályfőnökük Gyovai Szilvia tanárnő) a feladatok megtervezéséért felelt, a 12. D osztály (osztályfőnökük Erdeiné Bacher Katalin tanárnő) a játékok kivitelezésében jeleskedett.

A zsűri tagjai voltak: Géczyné Megyeri Marianna (az IDB-t segítő) tanárnő, valamint a 12. E és 12. D osztály néhány tagja. Vig Júlia (12. E, az IDB elnöke) az elnöki teendőket látta el.
A játékos versenyt a 13. A osztály nyerte (Galgóczy Gábor tanár úr osztálya).

Az alábbiakban a 13. F osztály tanulója, Cábóczky Orsolya osztja meg velünk élményeit.
Iskolánkban már régi hagyomány, hogy a végzős diákok számára minden évben szerveznek egy vidám vetélkedőt. A többi osztályhoz hasonlóan mi is nagy lelkesedéssel vártuk ezt az eseményt.
Már napokkal a vetélkedő előtt elkezdtünk készülődni, minden osztály húzott egy híres és ismert film- vagy könyvcímet, fiktív szereplőt, esetleg valamilyen népszerű foglalkozást. A mi osztályunknak Sherlock Holmes jutott. Kitaláltunk egy táncos koreográfiát, amely illett a figurához. Szerintem egészen jól sikerült.
Ezek után még számos feladat várt ránk, ilyen volt például a szerenád, amelyet az osztályfőnökünknek kellett előadnunk. Ezt úgy kellett megírnunk, hogy tíz szó adott volt, tehát ezekre a szavakra épült a szövegünk. Úgy érzem, ezt a feladatot is jól teljesítettük.
A legviccesebb az volt, amikor versenyfutásban kellett jeleskedni osztályonként egy-egy embernek – múmiává bugyolálva. Az nyert, aki a leggyorsabban futott, illetve akiről nem esett le a papírjelmez.
Versenyezhettünk joghurt- és rizsszeletevésben (a kezünket nem használhattuk), volt még táncverseny, „pelenkázás”, valamint meg kellett neveznünk néhány helyszínt, tárgyat az iskola épületében - képek alapján. (…)
Jó volt, hogy az alsó évfolyamokból is maradtak diákok nézőként, akik szurkoltak és bátorították a versenyzőket.
Ez a program a tanítást követően, péntek délután zajlott, ezért mire véget ért a verseny, mindannyian elfáradtunk, de nem bántuk, mert nagyon jól éreztük magunkat. Évek múlva is szívesen emlékszünk majd vissza erre a felhőtlen délutánra. (…)”


Néhány gondolat a szervező osztály (12. D) tanulójától, Blandl Andortól:
„Az idei vetélkedőt az én osztályom, a 12. D szervezte. Az IDB-tanács bízott meg minket ezzel a kicsit sem egyszerű feladattal. A szervezés legnagyobb részét Gergely Bálint, Vig Júlia és Géczyné Megyeri Mariann tanárnő, az IDB-t segítő tanár vállalta el. Úgy állították össze a feladatsort, hogy az minél szórakoztatóbb és izgalmasabb legyen. Nagyon jó munkát végeztek, hiszen az osztályok az egész esemény alatt jól láthatóan vidámak voltak. Ez nekünk, szervezőknek nagyon pozitív visszajelzés. Megbizonyosodhattunk arról, hogy a mi osztályunk is meg tud birkózni egy nehéz feladattal, és összetartó kis társaság vagyunk.
Öt osztály harcolt a dicsőségért, és persze az ízletes tortáért, amely az első helyezettnek járt. A parádés küzdelemből a 13.A került ki győztesen. Igazán megérdemelték a győzelmet, nagy meglepetés volt példamutató elszántságuk. Látszott a tűz a szemükben, egyértelmű volt, hogy ők győzni jöttek. A másik négy osztály fej-fej mellett küzdött a dobogó második helyéért. A feszültséget tapintani lehetett a teremben. Senki nem merte volna kijelenteni, hogy az E osztály, vagy például az F osztály fog odaérni a második helyezésre. Az izgalmas küzdelem végén a 13. E kapta a képzeletbeli ezüstérmet, aminek láthatóan örültek. Hiszen ők már tudták a rendezvény elején, hogy az első helyezettnek jár az a „megtisztelő” feladat is, hogy a végén rendbe tegyék a termet, és feltakarítsanak. Ám az A-sok ennek ellenére is nagyon örültek a diadalnak.”

Nincsenek megjegyzések: