2010. november 25., csütörtök

Nyílt hét

Iskolánkban hagyomány, hogy az érdeklődők számára bepillantást enged hétköznapjaiba, a tanítás – tanulás folyamatába.
Aki betekintett az iskola honlapján a nyílt hét nyújtotta lehetőségekbe, láthatta, hogy négy nap alatt (hétfőtől csütörtökig) ötféle (humán, informatikai, szakmai, természettudományi, nyelvi) szakterület 66 órája nyújtott lehetőséget látogatóink számára a tantárgyak, tanárok, didaktikai módszerek megismerésére. Ezzel közel 40 tanár és osztályaik (csoportjaik) munkájába nyerhettek betekintést. Valamennyi meghirdetett óra vonzotta vendégeinket, de talán legtöbben az angol, japán és orosz órák iránt érdeklődtek, minden hely betelt az informatika és a szakmai (statisztika, vállalkozási, valamint gazdálkodási ismeretek) órákon is.
 


Az érdeklődők száma megközelítette az 500 főt, kb. 70%-uk 15 év alatti, 30%-uk pedig felnőtt volt. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, elsősorban azok jöttek el hozzánk, akiknek az a tervük, hogy a Hunfalvyban folytassák tanulmányaikat. Volt, akit elkísértek erre a programra szülei is. Az órákon alkalmuk volt felmérni, milyen követelményeket támaszt a diákokkal szemben az iskola, s hogyan tudnak tanulóink ennek megfelelni. Láthatták, hogy a modern technika vívmányait milyen módon alkalmazhatják tanárok és diákok a tananyag feldolgozása során, és - nem utolsó sorban - megérezhettek valamennyit a nálunk folyó iskolai élet hangulatából is.
Már közeledik a középiskolai felvételik időszaka, izgalmas periódus ez a gyermekek, a szülők és a középiskolák szempontjából egyaránt. Ez a döntés ugyanis nem kizárólag a következő négy (illetve nyelvi előkészítő és kéttannyelvű képzés esetén öt) évét határozza meg az ide bekerülő diákoknak, de hosszú távon a felsőoktatási, szakmai terveit illetően is nagyon fontos. A Hunfalvynak pedig minél több nyitott, érdeklődő, a tanulás – tudás értékével tisztában lévő diákra van szüksége, hiszen ők lehetnek azok, aki az elmúlt 126 év hagyományait továbbviszik.

Nincsenek megjegyzések: