2010. december 3., péntek

Hunfalvysok a budapesti középiskolások ének – zenei tehetségkutató versenyén


A Vécsey János Kollégium (1035 Budapest, Szél utca 11-13.) ebben az évben ötödször rendezte meg amatőr tehetségkutató versenyét hangszeres komoly- és könnyűzenei, valamint ének kategóriában. A verseny évről évre népszerűbb, így idén már négy különböző kategóriában bizonyíthatták tehetségüket a jelentkezők (I. komoly hangszeres, II. komoly ének, III. könnyű hangszeres, IV. könnyű ének).

Iskolánkat két tanuló képviselte: Sulyok Boglárka a 10. B-ből és Galgóczy Dorottya a 10. A-ból. A könnyűzenei fordulóban negyven képzett hangú, nívósan teljesítő induló mérhette össze tudását. Mindkét diákunk nagyon jól szerepelt. Galgóczy Dorottya első helyen végzett, és elnyerte a „Tehetségek tehetsége” különdíjat is a West Side Story-ból előadott egyveleggel, produkcióját gyönyörű estélyi ruhában, táncbetéttel adta elő ezzel nagy sikert aratva mind a zsűri, mind a közönség soraiban. A komolyzenei napon Mozart művét, a „Jöjj drága május”-t énekelte, amellyel harmadik díjas lett. 

A zsűri elnöke Dévai Nagy Kamilla énekes előadóművész volt. Jánosiné Czike Klára tanárnő, iskolánk énekkarának vezetője szervezte, felügyelte és kísérte végig diákjaink szereplését ezen a színvonalas versenyen.

Nincsenek megjegyzések: