2010. december 1., szerda

A végzősök vetélkedője

Fotógaléria


November 25-én, az 5. óra után furcsa alakok tűntek fel a Hunfalvy folyosóin. Nagyra nőtt óvodások, méretes csecsemők és fura kinézetű idősek, diszkókirálynők és celebnek látszó ifjak, az ókori mítoszok istenalakjai, apácák és papok, tudósok és őrültek, hastáncosnők készülődtek, hogy az utolsó órák után birtokba vegyék a tornatermet.
Ez a különös, novemberi „farsang” régi, kedves szokás az iskolában. A végzősök - még egyszer, talán utoljára - a felnőttség küszöbén álló fiatalból gyermekké válhatnak néhány órára, hogy ezen a vetélkedőn felhőtlenül szórakozhassanak, és ha csak egy kicsit is, de megfeledkezhessenek az előttük álló komoly erőpróbákról.
Minden évben más osztály kapja meg a feladatot az IDB-től, hogy a rendezvényt megszervezze, a feladatokat kitalálja. Idén a – jövőre érettségiző - 12. F osztályt és osztályfőnöküket, Szabó Zsófia tanárnőt illeti a dicséret a vetélkedő ügyes előkészítéséért és zavartalan lebonyolításáért.


Az osztályok zenés bevonulását, egyéni ötletekkel fűszerezett produkcióját követően tréfás feladatokban bizonyíthatták a résztvevők, hogy nincsenek humorérzék híján, képesek bármilyen ritmusra táncolni, bohókás álarcokban ülő társaikat csípős nyelvű szerelmi vallomásban részesíteni, és ha kell, szinkronszínészként is helytállni Darth Vader vagy épp Neo szerepében.
A zsűri tagjai - Szabó Eszter tanárnő és diákjai – nem voltak könnyű helyzetben, végül, ahogyan az a mitológiában is lenni szokott, győztek az istenek és istennők, vagyis a 13. F, Ugray Ivánné tanárnő osztálya. Mind produkciójuk, mind a vetélkedő egyéb feladataiban elért teljesítményük alapján ők lettek az első helyezettek. A rocksztárokból és celebek hadából álló 13. A - Ther Mária tanárnő osztálya - tetszett leginkább a nézőknek, így a közönség díját ez az osztály szerezte meg. De valamennyi osztály nyert, ha mást nem is, egy kellemes délutánt, amelyen a nevetésé volt a főszerep.

Nincsenek megjegyzések: