2011. március 30., szerda

Össztánc


„Mens sana in corpore sano.” (Ép testben ép lélek.) – így szól a mindenki által ismert, közhelyszerűen hangoztatott, Juvenalistól származó idézet. A modern kor embere azonban hajlamos megfeledkezni erről a gondolatról, pedig a mozgásszegény életmód kimutathatóan káros a testi és lelki egészségre.

Intézményünk Pedagógiai Programjának fontos része a mindennapi iskolai testedzés. Ebben a testnevelési órák mellett – többek közt – helyet kap a tánc is: „Legyen lehetőség a néptánc, a társastánc és a modern táncokkal való ismerkedésre”. 9. évfolyamosaink ennek szellemében kapnak lehetőséget arra minden évben, hogy megismerkedjenek a társastánc alapjaival. A tánc fejleszti a koordinációs készséget, a mozgáskultúrát, jó hatással van a kommunikációra és ezzel együtt a társas kapcsolatokra is.

Belépő évfolyamunk diákjai március 25-én kaptak arra lehetőséget, hogy megszerzett ismereteiket bemutassák szüleiknek, tanáraiknak, diáktársaiknak. A táncokat Csiszár Ferenc tanár úr tanította be  (Danceworld TSE). Az est során azt is megtekinthették a résztvevők Kovács Máté és Makai Zsuzsa  (Oktogon Tánc Centrum Verseny Szakosztály) segítségével, hogy kitartó szorgalommal és tehetséggel milyen messze lehet eljutni ebben a sportágban.

Az est végén a 9. osztályosok elméleti ismereteiket is összemérhették az egyes táncok eredetét, történetét illetően. A győztesnek járó csokoládétortát a 9. D érdemelte ki.

Az est sikerében – az előkészítésben és a lebonyolításban - fontos szerepet játszott a 10. A (osztályfőnökük Kónyi Eszter tanárnő) és a 10. E (osztályfőnökük Gyovai Szilvia tanárnő) osztály. A rendezvény szervezéséért Pavek Ferencné igazgatóhelyettes asszonyt illeti köszönet.

Nincsenek megjegyzések: