2011. március 8., kedd

A szülői bál



Iskolánk 125. tanévének kiemelt programjai között szerepelt a tavalyi tanévben a szülők tiszteletére rendezett bál. A 2010 novemberében lezajlott esemény célja az volt, hogy kötetlen körülmények között találkozhassanak a szülők, tanárok és az iskola vezetése, és együtt örülhessenek a diákok elért eredményeinek, megtekinthessék tanulóink műsorát, amelynek során kiderülhetett, hogy iskolai kötelezettségeik teljesítése mellett szívesen mondanak verset, énekelnek, különféle hangszereken játszanak. A szülők ezen kívül ízelítőt kaphattak a szalagavató előkészületeiből, így még „premier előtt” megtekinthették a palotást.

Már akkor reménykedtünk benne, hogy ezt a nagy sikerű estet megismételhetjük, és egy új tradíció születhetett éppen a Hunfalvy fennállásának 125. évében. Ebben a tanévben ez a vágyunk teljesült, hiszen másodszor is sor kerülhetett erre a rendezvényre. A tornatermünk ismét ünnepi díszbe öltözött, és február 25-én este ismét kezdetét vehette a bál.


A bált igazgatónk, Plánk Tibor nyitotta meg. Szavai hűen tükrözik iskolánk pedagógiai koncepcióját: „A siker egyik kulcsa éppen az, hogy az oktatás-nevelés szereplői: iskola, diákok, szülők miként tudnak együttműködni. Meggyőződésem, hogy az oktatás-nevelés sikere, eredményessége nem az iskola és a tantestület belügye, és nem is képzelhető el a külvilág kizárásával. Különösen nem képzelhető el a szülők támogatása nélkül, és itt nem feltétlenül csak az anyagiakra gondolok!”

A színes, érdekes műsort Géczyné Megyeri Mariann tanárnő állította össze. Az iskola hatvan fős énekkarának (vezetője Jánosiné Czike Klára tanárnő) két gyönyörű dala után Tóth András 11. E osztályos tanuló hárfajátékát hallgathattuk meg. Basaran Leila 10. D osztályos tanuló, a Petőfi Musical Stúdió tagja tánccsoportjával együtt a Dzsungel könyvének nyitótáncával szórakoztatta a közönséget. A következő előadó Molnár Andrea 11. F osztályos tanuló volt, aki a francia nyelvű énekversenyen első helyezést ért el, s a győztes dalt mutatta be. Sulyok Boglárka 10. B osztályos tanuló Alexandra Burke Hallelujah c. művét énekelte el.

A zene mellett az irodalom is helyet kapott. Az iskola színjátszóköre (vezetője Géczyné Megyeri Mariann tanárnő) bemutatta Shakespeare Rómeó és Júliájának egy részletét, valamint Szép Ernő Krémes c. humoros jelenetét. Kiss Virág, a 9. A osztály tanulója Örkény István Nápolyi című novelláját mondta el.

Farsangi táncversenyünk közönségdíjasa a 11. F, első helyezettje a 12. Af volt. Ezen az estén ismét fergeteges sikert arattak. Önálló tánckoreográfiájuk a Hajlakk, ill. a Made in Hungaria c. filmekhez készült.

A műsort követően Horváth Róbert úrnak, a Szülői Választmány elnökének pohárköszöntőjét hallgathattuk meg, majd a zenéjé, a táncé, a beszélgetésé volt a főszerep. Aki eljött, nem bánta meg. Reméljük, jövőre is lesz szülői bál!


Nincsenek megjegyzések: