2010. október 28., csütörtök

Szavalóverseny

Őszi forduló a 9-10. évfolyamosok számára




Iskolánkban minden évben megrendezik a két fordulóból álló szavalóversenyt. A 9-10. évfolyam verset szerető és értő tanulói a külön számukra megrendezett őszi fordulóban mérethették meg versmondó képességüket.
A verseny – ahogyan eddig is - a tetőtérben, a kisszínpadon zajlott le. Húsz tanuló készült fel (a 9.A, 9. B, 9. D, 9. F, 10. A, 10. B, 10.D és 10. G osztályokból). A zsűri tagjai voltak: Dr. Bayerné Nagy Anna tanárnő, a Kazinczy-szakkör vezetője; Géczyné Megyeri Mariann tanárnő; Kőnigné Pénzes Edit tanárnő; Apjok Gergely, a Színház- és Filmművészeti Egyetem első éves hallgatója, Kazinczy-érmes; Czellecz Réka, Kazinczy-érmes, a 2010. évi tavaszi szavalóverseny győztese. A forduló zökkenőmentes lebonyolításáért Ther Mária tanárnőt illeti köszönet.

Az őszi verseny a legjobban szereplők számára lehetőséget biztosít arra, hogy a tavaszi versenyen a felsőbb évfolyamosokkal is megmérkőzhessenek. Az idei őszi forduló igazán színvonalas volt: holtversenyben két első, két második és két harmadik helyezést érdemeltek ki a versenyzők.

Első helyezést ért el Kis Virág (9. A) és Szentivánszky Sára (10. B), második lett Szente Nikolette (9. D) és Bíró Lilla (10. A), a képzeletbeli dobogó harmadik fokát Tóth Katalin (9. F) és Héder Katalin (10. A) foglalhatta el. Sokan részesültek a zsűri dicséretében. Gratulálunk a győzteseknek, a helyezetteknek, egyúttal valamennyi továbbjutónak, és reméljük, a többiek sem veszítették el a kedvüket, és továbbra is szívesen tanulnak meg verseket, mert szavalóverseny jövőre is lesz!

Szentivánszky Sára (10. B)




Kis Virág (9. A)




Nincsenek megjegyzések: