2012. június 19., kedd

A 9. D osztály nyelvi bemutatója


A 9. D osztály a tanév során megszerzett nyelvi-informatikai ismereteit csillogtathatta meg május 22-én egy előadás keretében. Az tanulók különböző angoltudással érkeztek iskolánkba, ezért két csoportban tanulják a nyelvet: egy kezdőben és egy haladóban.

Mindkét csoport tagjai - egy rövid diavetítés segítségével - egyenként bemutatkoztak, elmondták magukról angolul, amit a legfontosabbnak gondoltak. Az előadás a kezdő csoport tréfás jeleneteivel vette kezdetét. Az öreg indiánról kiderült, hogy képes megmondani, milyen lesz az időjárás – a rádió segítségével, az ügyetlen bankrabló nem boldogult a makacskodó banktisztviselőkkel. Pórul járt, buta turisták, neveletlen mozilátogatók, fogorvostól menekülő betegek kalandjai elevenedtek meg a színpadon. A diákok szép kiejtéssel, érthetően beszéltek, örömmel játszották el a vicces figurákat, ötletes jelmezek, vetített díszletek tették még érdekesebbé a bemutatót. A csoport angoltanára Szondi Gyöngyi tanárnő volt, az informatikai rész kivitelezésében Szőke Imre tanár úr segített.

A haladó csoport egy összefüggő „miniszíndarabot” adott elő, amelynek témáját ők találták ki, a kivitelezésben Nagyné Lévay Andrea tanárnő volt segítségükre, informatikából Bogos Tatjána tanárnő készítette fel a tanulókat. A színjáték híres angol és amerikai detektívek nyomozását mutatta be egy látszólagos gyilkosság ügyében, amelyről végül kiderült, hogy csak egyszerű baleset volt. Feltűnt Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle figurája, megjelentek Agatha Christie híres nyomozói, Poirot és Miss Marple. A filmekből jól ismert „szakemberek” sem maradhattak ki a detektívek felvonulásából, az igazság felderítésében Colombo és James Bond is részt vett. A második rész épp olyan szórakoztató volt, mint az első. A diákok felkészülését, projektmunkájuk alakulását szemmel tartotta a 9. D osztályfőnöke, Pásztorné Lipták Ágnes tanárnő, aki szintén büszke lehet a bemutató sikerére.


Minden résztvevőnek és felkészítő tanáraiknak gratulálunk.

Nincsenek megjegyzések: