2012. június 20., szerda

A kéttannyelvű angol csoport (9.F/2.) beszámolója


2012.június 5. 17 óra tetőtér
Osztályfőnök: Barta Gabriella
Felkészítő tanár: Réffy Anna
Informatika tanár: Szőke Imre

Egy esős pénteki napon bejött a tanárnő az iskola legkisebb termébe, azzal a hírrel, hogy péntekenként színdarabozni fogunk tanulás helyett. Az osztály hirtelen csendben lett, nem értettük, hogy mit kéne csinálni. Réffy Anna tanárnő megkérdezte, hogy mi szeretnénk-e írni, vagy pedig válasszunk egy kész darabot. Az osztály inkább az írásnál maradt, mert sokkal izgalmasabbnak tűnt. Tudtuk, hogy nehéz munka lesz, mert mindent bele szerettünk volna rakni, amit tanultunk az év folyamán, de úgy túl hosszú lett volna. A hatékonyabb munka érdekében csapatokba álltunk, az elején természetesen nem ment zökkenőmentesen, de a veszekedések ellenére egész jól haladtunk.
A történet alapja a Föld megmentése volt az ufók segítségével. Összegyűjtöttük a Földre káros hatásokat, és ezekből Power Point-os prezentációkat készítettünk. A dekorációval kicsit kínlódtunk, de ettől eltekintve elég jól sikerültek, és illettek az előadáshoz. A jelmezkészítést Réffy Anna tanárnő szívesen elvállalta.
A történet a jövőben játszódik (20 év múlva). Az elején kisebb jeleneteket adunk elő az elképzelt felnőttkorunkról, amelyek végén minden a fejetetejére áll, mert elrabolnak az ufók. Az űrhajón rájövünk, hogy a szakközépiskolában osztálytársak voltunk és felidézzük a vicces emlékeket.
Az előadás napján mindenki nagyon izgult, de már vártuk, hogy megmutathassuk tudásunkat, amit az évfolyamán szereztünk. A legnagyobb izgalmat a szituációs rész váltotta ki, mert azt ott helyben húztuk ki, és rögtönözni kellett. Minden teljesen jól ment, amíg az utolsó borítékig el nem jutottunk, mert abban nem volt semmi. Szerencsére a számítógépen megvolt, úgyhogy onnan tudhattuk, hogy miről kell beszélni.
Összességében az előadás jól sikerült, az igazgató úr megdicsért minket, a szülőknek is nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nem mindenki értette. Mi is élveztük az előadást, mert kicsit kipróbálhattuk a színészkedést, és kiléphettünk a szürke hétköznapokból. Örülünk, hogy erre lehetőséget kaptunk.

Gábos Adrienn, Vágfalvi Mercédesz (9.F/2)

Nincsenek megjegyzések: